Jadłospis od 27.07. do 31.07.2020r

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

27.07

Pn.

 

Chleb foremka z masłem, twarożek z rzodkiewką i cebulka zielona,

kawa  

brzoskwinia (1,7)

Zupa soczewicowa z ziemniakami na mięsie (7,9)

 

Ryż z polewą morelową

Kompot wieloowocowy (1,7)

 

Kiełbaski na gorąco, chleb, papryka żółta

Herbata z cytryną (1,7)

 

28.07.

Wt.

Płatki czekoladowo-zbożowe na mleku, chleb foremka z masłem, talerz świeżych warzyw

winogrono (1,7)

Krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym (1,7,9)

 

Gulasz z makaronem, sur. z kiszonej kapusty

Kompot porzeczkowy (1,7)

 

Deser bananowy w polewie jogurtowo- malinowej (1,7)

 

29.07.

Śr.

Chleb 7 ziaren z masłem, szynka miodowa, papryka czerwona, , cebulka zielona,

arbuz (1,7)

 

Zupa pomidorowa z lanym ciastem (1,3,7,9)

 

Pierogi ruskie, sur banan, pomarańcza, jabłko, rodzynki ze śmietaną

Kompot truskawkowy (1,3,7)

 

Chałka z masłem

Kakao

Marchewka w plasterkach (1,7)

 

   30.07.

Czw.

chleb foremka z masłem pastą jajeczną, rzodkiewka cebulka zielona pomidorem,

kawa

 kalarepa, dynia pestki (1,3,7)

Zupa grochowa z kluseczkami (1,3,7,9)

 

Kotlet drobiowy, mizeria ze śmietaną, ziemniaki

Kompot agrestowy (1,3,7)

 

Kisiel truskawkowy z kleksem śmietany, chrupki kukurydziane (1,7)

 31.07.

Pt.

Chleb z serem żółtym,

Pomidorem, roszponka, bawarka

banan(1,7)

 

Zupa wiosenna z ziemniakami (7,9)

 

Pulpety rybne w sosie koperkowym, kasza gryczana, ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy (1,3,4,7,)

 

Pieczywo chrupkie z konfiturą owocową

Herbata owocowa (1,7)

 Cyfry w nawiasie są odpowiednikiem substancji lub produktu powodującego alergie lub reakcje nietolerancji, umieszczone w załączniku pod tymi pozycjami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 13.12.2014r. ( załącznik umieszczony pod jadłospisem)

 

Szczegółowa informacja o składzie posiłku znajduje się u intendenta.

Zastrzega się prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.

 

 

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

 

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki