Jadłospis od 02.11. do 13.11.20r

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

02.11.

pn.

Chleb wiejski z masłem, pasta z łososia w sosie wł, pomidor, ceb. zielona, kawa (1,4,7) mandarynka

Zupa jarzynowa z ziemniak ( 7,9 )

Racuszki z twarogiem, jabłkami, kaszą jaglana i polewą jogurtowo-truskawk, kompot śliwkowy ( 1,3,7)

Chleb kiełki z masłem, kiełbasą krakowską, sałata ziel, papryka żółta, herbata z cytryną (1,7)

 

03.11.

wt

Płatki ryżowe na mleku,

Chleb foremka z masłem, talerz z warzywami

śliwki (1,7)

 

Krem cebulowy z gr ptysiow (1,7,9)

Kotlet pożarski w otrębach z pieca, ziemniaki, mizeria ze smiet kompot porzeczka czerw (1,3,7 )

Gotowane jabłko w sosie waniliowym, precelek (1,3,7)

04.11.

śr.

Chleb mieszany z masłem, serek mozzarela, ogórek zielony, kiełki, szczypior, kawa (1,7)

gruszka

Zupa grysikowa na wyw mięs (1,9 ) makaron łazankowy z kapustą i mięsem,

Kompot jabłkowy ( 1,7 )

Parówka z szynki na gorąco, chleb, pomidorek koktajlowy, herbata z cytryną ( 1,7 )

 

 

05.11.

czw.

Chleb foremka z masłem, nutelka daktylowa własnej roboty, mleko

Orzechy wł, jabłko w cząstkach (1,7,8)

Zupa kukurydzian z klusecz (1,3,7,9)

Wołowina w sosie własnym, ziemniaki, sałatka z pomidora i ogórka kisz,, ceb zielonej, kompot wieloowocowy ( 1,7 )

Deser twarogowo-jogurtowy z musem banan-truskawkowym, chrupki kukurydziane czekoladowe (1,7)

06.11.

pt

 

Chleb żytni z masłem, pasztetem z indyka, rzodkiewka, rukola, cebulka zielona, kawa

winogrono (1,7)

 

Zupa z kminkiem i ryżem (1,7,9) kopytka ziemniaczano-twarogowe, sur z marchwi i mango ze śmietaną, kompot wisniowy (1,3,7)

Chleb pytlowy z masłem, filet z makreli w pomidorach, papryka czerwona, sałata zielona, herbata z cytryną (1,4,7)

09.11.

pn

Płatki zbożowe na mleku,

Chleb foremka z masłem, talerz z warzywami

Cripsy z batatów, rodzynki (1,7)

 

Krem brokułowy z ziemniakam (7,9)

Filet drobiowy w sosie pomidorow, ryż, sur z kapusty kisz z oliwą kompot agrestowy (7,9)

Ciasto jogurtowe ze śliwkami własnego wypieku, kakao (1,3,7)

10.11.

wt

Chleb wiejski z masłem, pasta z twarożku marscap i rzodkiewki, szczypior, kawa (1,7) pomarańcza

Zupa z groszku łuszczonego na mięsie z ziemniakami ( 9)

Naleśniki z duszonymi jabłkami i cynamon, kompot malinowy (1,3,7)

Pizza własnego wyrobu z szynką drobiową, kukurydzą, serem mazzarella, rukolą, herbata owocowa (1,7)

11.11.

śr

 

 

 

12.11.

czw

Płatki owsiane na mleku,

Chleb foremka z masłem, talerz z warzywami

(1,7,8)

Miesz owoc susz, ogórek zielony

Zupa selerowa z lanym ciast (1,3,7,9)

Pieczeń rzymska, ziemniaki, duszona marchew z grosz zielonym, kompot śliwkowy (7)

Maślanka owocowa własnej roboty, bułeczka pleciona (1,7)

 

13.11.

pt

Chleb żytni z masłem, pasta z tuńczyka i jajka, papryka żółta, sałata ziel, szczypior, herbata z cytr melon żółty (1,3,4,7)

Zupa ogórkowa z ziemniakami (7,9)

Makaron pełnoziarnisty z twarogiem i musem truskawkowym kompot agrestowy (1,7,9)

Chleb orkiszowo-miodowy z masłem, powidło jabłkowe własnej roboty, mleko (1,7)

 

Cyfry w nawiasie są odpowiednikiem substancji lub produktu powodującego alergie lub reakcje nietolerancji, umieszczone w załączniku pod tymi pozycjami zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 13.12.2014r. ( załącznik umieszczony pod jadłospisem)

Szczegółowa informacja o składzie posiłku znajduje się u intendenta. Dzieci mają nieograniczony dostęp do wody pitnej.

 

Zastrzega się prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.

 

 

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

 

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki